Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Waarom jouw school op sociale media?

Bij het GO! hechten we veel belang aan goede communicatie. We vinden het belangrijk dat elke school zijn eigen verhaal vertelt, maar dat doorheen al die verschillende verhalen dezelfde communicatiestijl weerklinkt. Elke school kiest zelf hoe ze naar buiten treedt: met een originele website of weblog(s), met een persbericht,… of op sociale media.

Sociale netwerken zoals Facebook, Twitter of Instagram bieden communicatiemogelijkheden die andere kanalen niet hebben op het vlak van:

DIALOOG EN PARTICIPATIE: sociale media bieden bijzonder veel voordelen voor jouw school om in dialoog te gaan met (toekomstige) leerlingen, personeel, ouders,… en zo participatie te bevorderen. Dat kan op sociale media op een informelere, persoonlijke manier.

VERSTEVIGING VAN HET GROEPSGEVOEL: sociale media kunnen scholen helpen bij het verder creëren van een groepsgevoel, ze kunnen bij anderen ook de zin doen ontstaan om mee in het GO! verhaal te stappen. Denk daarbij aan toekomstige medewerkers van GO!, leerkrachten en directeurs, leerlingen, ouders van leerlingen, …. Op sociale media kunnen scholen een gemeenschap uitbouwen waarin mensen zich thuis voelen en waarin ze ook vlot raad kunnen vragen en ervaringen uitwisselen.

VERGROTEN VAN MERKBEKENDHEID: door consequent de GO! waarden uit te dragen via sociale media, kan jouw school het eigen imago verstevigen en dat van het GO! algemeen mee ondersteunen. Op de sociale media wordt duidelijk waar we allemaal samen voor staan: een breed en open onderwijsnet.

Jouw contactpersoon

Communicatie

Beleid & Strategie

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel