Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

(VSV) Vlaamse Stichting Verkeerskunde

VSV.png 

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV)

Het GO! werkt met VSV samen rond het thema verkeer.

Wat?

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft de opdracht om meer mensen te vormen op het vlak van verkeerskunde. Verkeers- en mobiliteitseducatie is daar een belangrijk onderdeel van. Wie vandaag de jongeren sensibiliseert voor een verantwoorde vervoerkeuze en een correct verkeersgedrag, legt de basis voor een duurzame mobiliteitsontwikkeling.

Voor wie?

Zowel basis- als secundaire scholen kunnen bij VSV terecht voor praktijkgerichte verkeers- en mobiliteitseducatie.

Hoe ziet de ondersteuning eruit?

  • Onderbouwd advies

VSV voorziet elke twee maand, in haar nieuwsbrief, van lesfiches met onderbouwd advies over een thema voor BaO en SO. Hierin kaarten ze steeds de meest actuele onderwerpen aan.

  • Kant-en-klare materialen en methodieken

VSV heeft een gamma aan doe-pakketten voor praktijkeducatie, sensibiliserende acties en overkoepelende schoolprojecten. Je kan zelfs verkeersweken, educatief materiaal en zelfs workshops aanvragen.

  • Ondersteuning op maat

Is de goesting groot om met verkeers- en mobiliteitseducatie aan de slag te gaan, maar heb je nog vragen rond de aanpak? Dan komt VSV gratis naar je school om een programma op maat uit te werken! Alle VSV-presentaties en -begeleidingen voor directies, leerkrachten en verkeersouders zijn gratis. We vragen wel dat er minstens 10 aanwezigen zijn.

Meer info?

www.verkeeropschool.be

 

Jouw contactpersoon

Sigrid De Vuyst

beleidsfunctie niet-leerplicht onderwijs, Onderwijsorganisatie en -personeel

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel