Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
07-05-2019

Inspirerende praktijken rond intergenerationeel samenwerken gezocht

Leren doen we van elkaar. Jong en oud. En door elkaar. Dat is de basis van een gids over samenwerken over de generaties heen in zowel zorg- als onderwijssector. Een publicatie gepland voor het najaar 2019 wil sterke voorbeelden en ideeën hierrond bundelen.

 

In de zorgwedstrijd In4care 'Zorgvinding 2018' won een origineel intergenerationeel initiatief: de 'rusthuisklas'.  Dat is een project in Vinkt waar jong en oud leren van en met elkaar. De zesdejaars van de lokale basisschool volgen daar al vijf jaar les in het woonzorgcentrum Sint-Franciscus dat er vlak naast ligt. Zowel leerkrachten als leerlingen en de bewoners van het woonzorgcentrum worden er beter van.

Om zowel de zorg- als de onderwijssector te inspireren en te informeren over de voordelen en de opportuniteiten van samenbrengen van verschillende generaties, zal er in het najaar van 2019 een gids verschijnen.

De gids wil via originele initiatieven inspiratie aanreiken en zowel scholen, kinderdagverblijven als ouderenvoorzieningen zin doen krijgen om aan de slag te gaan.

Initiatiefnemers van deze inspiratiegids zijn het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Uitgeverij Politeia.

Ben je op school bezig met de uitrol van een 'generatie-overschrijdend concept', laat dat dan vóór 30 juni 2019 weten aan tine.mous@politeia.be en of vul deze vragenlijst in. Dat laatste neemt hooguit een minuutje in beslag.

Een jury zal nadien de meest inspirerende ideeën weerhouden om in de publicatie op te nemen. Deel je ervaring met anderen en overtuig en enthousiasmeer zo wie nog twijfelt.

Vragen? Eén adres: tine.mous@politeia.be.