Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Een partnerschool zoeken

Erasmus+

 
Zoekt u partnerscholen voor deelname aan een Erasmus+ KA2 School to School project, dan kunt u best via de eTwinning website op zoek naar partnerscholen die aan uw profiel voldoen. Deze EPOS handleiding toont u hoe dit kan.
 
Via de School Education Gateway kan u partners zoeken voor andere Erasmus+ projecttypes en kan u ook een database met internationale nascholingscurussen raadplegen.
 
Op de website http://www.lifelonglearning.info/ vindt u verschillende projectaanvragers die op zoek zijn naar partners.
 

Algemeen

 
Het Departement Onderwijs sloot met Ryckevelde vzw en met de Landcommanderij Alden Biesen een beheerscontract af om Europese onderwijsprojecten te ondersteunen. Als een onderdeel hiervan kunnen scholen op beide instellingen een beroep doen om partnerscholen te zoeken voor internationale projecten. Zowel Ryckevelde als Alden Biesen beschikken over formulieren waarop een school een aantal gegevens kan invullen met gegevens over het eigen schoolprofiel en met de wensen rond de gezochte partnerschool. U kunt Ryckevelde en Alden Biesen bereiken op onderstaande adressen:
 

Contacten in andere Europese landen:

Op de webpagina van de Europese Vereniging voor Onderwijzend Personeel (EVOP) kunt u ook terecht om een partnerschool te zoeken.

Global Gateway is een website met informatie rond internationalisering in het onderwijs, opgezet door de British Council. Eén van de onderdelen is een interactieve database met scholen op zoek naar partners om gezamenlijk internationale onderwijsprojecten op te zetten.

Op Global Placements is het mogelijk om internationale stageplaatsen voor studenten te vinden.

Jouw contactpersoon

Jens Vermeersch

beleidscoördinator int ond ont, Beleid en Strategie

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel