Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Erasmus+

Erasmus+ is het nieuwe EU onderwijssubsidieprogramma.
 
Het programma verenigt de Europese subsidieprogramma’s voor onderwijs en opleiding, jeugd en sport. Erasmus+ is het vervolg op het ‘een leven lang leren’-programma (onderwijs en opleiding) en het ‘Youth in action’-programma (jeugd) die liepen van 2007 tot 2013. Erasmus+ loopt van 2014 tot 2020.
 
De gids voor aanvragers voor Erasmus+ is het basisdocument om dit subsidieprogramma te gebruiken. Dit betekent dat u kunt opzoeken aan welke voorwaarden potentiële aanvragen binnen Erasmus+ moeten voldoen. U kunt er ook alle informatie vinden over de aanvraagprocedure.
 

Structuur van Erasmus+

 
Het nieuwe programma kent een aantal belangrijke wijzigingen. Zo verdwijnen alle individuele aanvragen. Het programma wil immers meer geënt zijn op organisatorische- en beleidsimpact.
 
Het programma bestaat uit 3 sleutelactiviteiten:
  • Actie 1. Leermobiliteit voor personeel
  • Actie 2. Samenwerking voor innovatie en goede praktijken
  • Actie 3. Steun voor beleidshervorming
De namen Comenius, Grundtvig en Leonardo blijven beperkt in gebruik om met de respectievelijke specifieke doelgroepen schoolonderwijs, volwassenenonderwijs en technisch- en beroepsonderwijs te communiceren.
Scholen van het basis- en secundair onderwijs en CVO’s kunnen - vereenvoudigd gesteld - gebruik van KA 1 en KA 2 om een aantal soorten projecten op te zetten.

Jouw contactpersoon

Jens Vermeersch

beleidscoördinator int ond ont, Beleid en Strategie

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel