Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.
Het aanbod aan leermiddelen en applicaties voor het onderwijs groeit.
Toch blijft het moeilijk om steeds de meest geschikte en betaalbare oplossing te vinden, die maximaal aansluit bij lerenden en de meerwaarde. Leermiddelen zijn heel divers (bvb. verbonden aan handboeken, vrij beschikbaar (bvb. KlasCement aangeboden via gespecialiseerde leveranciers, door een leerkracht zelf aangemaakt (of aangepast) zijn…
Verdere samenwerking tussen scholen en scholengroepen op het vlak van leermiddelen en toepassingen kan schaalvoordelen opleveren.
Het GO! zoekt hier ook naar partnerschappen met Edtech-spelers.
Digitale e-content secundair onderwijs
De pedagogische begeleidingsdienst startte het programma ‘e-content secundair onderwijs’ op.
Een PBD-team ondersteunt gedurende 3 schooljaren. De nadruk ligt op het maken en duurzaam en beschikbaar maken van digitale content door een optimale samenwerking van alle betrokken partijen. Ook het thema Extended Reality sluit aan bij deze conceptoplossing.
Er zal een inventarisatie gebeuren van bestaande content. Deze zal tegen het licht gehouden worden van een kwaliteitskader. De prioritaire projecten worden geselecteerd. Het GO! onderzoekt om netbreed een authoringtool voor contentontwikkeling ter beschikking te stellen (bvb. EDflix).
Elektronische LeerOmgeving (ELO)
Het GO! kiest voor versterkte samenwerking met edtech-leveranciers op de markt (GO! digital store).
Het GO! is al betrokken bij:
- I-learn. Het GO! engageerde zich om leraren te professionaliseren in het gebruik van dit platform. De toekomst van het platform is echter onduidelijk.
- Install-ed. Het GO! werkt met internationale partners aan een kader dat zelfregulerend leren via digitaal klasmanagement kan faciliteren. Vanuit dit kader wordt bekeken hoe wat betreft zelfregulerend leren kan afgestemd worden met leveranciers van leerplatformen zoals Smartschool, Digitale Methode, Microsoft Teams, …
De subwerkgroep gaat na welke werkvorm(en) geschikt zijn om de dialoog met leveranciers van leeromgevingen verder aan te gaan. Ze ontwikkelen een eerste versie van evaluatiekader voor ELO’s en e-content. Enkele ELO’s worden vervolgens getoetst aan het evaluatiekader om scholengroepen te ondersteunen die op zoek zijn naar meer innovatieve leeromgevingen. De contacten met EdTechspelers worden versterkt. Extra financiering wordt gezocht.