Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Tijdelijke aanstellingen

Pagina delen

Eerste stap is online kandideren

De kandidaatstelling gebeurt via een online toepassing 'Elektronisch kandideren tijdelijken'. Zo treden nieuwe GO! professionals in onze pool. Dé manier om bij het GO! aan de slag te gaan. Dit geldt voor alle functies (onderwijzend, administratief, ondersteunend) en voor alle instellingen.

Geldig voor 1 schooljaar

De online kandidatuur geldt voor één schooljaar. De kandidaat hernieuwt zijn kandidatuur elk jaar.

Oproep om te kandideren

De oproep tijdelijke aanstelling 2023-2024 bij Downloads bevat alle informatie.

Specifieke informatie voor directeurs en personeelsverantwoordelijken van de scholengroepen is per e-mail verkrijgbaar.

Team Onderwijspersoneel centrale diensten

Het team Onderwijspersoneel helpt instellingen, scholengemeenschappen of scholengroepen bij vragen over:

  • de aanstellingsvoorwaarden.
  • de kandideringsprocedure.
  • de voorrangsregeling (Tijdelijke Aanstelling – Tijdelijke Aanstelling van Doorlopende Duur).
  • de aanstelling van tijdelijke personeelsleden.

Heb je een vraag?

An Meeussen - 02 790 94 71

Of stuur je vraag via info@g-o.be

Feedback op deze pagina?

Laat het ons weten

GO! nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, het opleidingsaanbod en zoveel meer!

Schrijf je hier in

Veelgestelde vragen

  • Wie aangesteld is in het lerarenplatform verwerft dienstanciënniteit op basis van de betrekking waarin hij is aangesteld in het lerarenplatform.

    De dienstanciënniteit wordt dus niet opgebouwd op basis van de betrekkingen waarin het personeelslid reguliere vervangingen uitoefent.

  • Het recht op TADD geldt enkel binnen de scholengroep waar het personeelslid zijn anciënniteit heeft verworven. TADD-recht wordt opgebouwd per scholengroep en is niet geldig voor meerdere scholengroepen.

  • Je kan het recht op een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur laten gelden voor het ambt waarin je de nodige anciënniteit hebt opgebouwd en waarvoor je een vereist of voldoend geacht bekwaamheidsbewijs hebt.

    Heb je de nodige anciënniteit verworven in het ambt van leraar, dan geldt het recht op een TADD voor dit ambt en voor alle vakken, specialiteiten, opleidingen of modules waarvoor je een vereist bekwaamheidsbewijs bezit.

    Is de anciënniteit verworven in het ambt van leraar voor een vak, specialiteit, opleiding of module waarvoor je een voldoend geacht bekwaamheidsbewijs hebt, dan geldt het recht op een TADD voor dit ambt, dit vak, deze specialiteit, deze opleiding of deze module en daarenboven ook voor alle vakken, specialiteiten, opleidingen of modules waarvoor je een vereist bekwaamheidsbewijs hebt.

    Wanneer je reeds anciënniteit hebt verworven met een bekwaamheidsbewijs ‘andere’ en je behaalt een vereist of voldoend geacht bekwaamheidsbewijs voor het ambt/vak/specialiteit/opleiding/module waarvan sprake, dan kan je met terugwerkende kracht de anciënniteit verworven met ‘andere’ wel inroepen voor de opbouw van TADD.

  • De vervangingspool was operationeel van het schooljaar 2000-2001 tot en met het schooljaar 2004-2005.

    Diensten gepresteerd in een ‘pool korte vervanging’ (PKV) mogen meegeteld worden bij de berekening om in aanmerking te komen voor het recht op een TADD.
    Diensten gepresteerd in een ankeropdracht in de ankerschool (geen ‘pool korte vervanging’) tellen niet mee.

  • Effectief gepresteerde dagen zijn alle kalenderdagen, met inbegrip van zaterdagen, zondagen, wettelijke verlofdagen en schoolvakanties als die binnen de periode van de aanstelling vallen, verminderd met de afwezigheidsdagen.

    Dagen van afwezigheid, zoals bijvoorbeeld ziektedagen, omstandigheidsverlof en staking, zijn geen effectief gepresteerde dagen.

    Het zwangerschapsverlof en de periode van verwijdering uit een risico in het kader van bedreiging door een beroepsziekte en/of moederschapsbescherming worden tot een maximum van 70 dagen meegerekend als effectief gepresteerde dagen, als ze binnen de aanstellingsperiode vallen.

    Halftijdse prestaties worden voltijds geteld. Was je voor minder dan de helft van een volledige opdracht in dienst, dan moet je bij de berekening van het aantal effectief gepresteerde dagen het aantal dagen afwezigheid delen door 2.

  • Het recht op TADD geldt voor dat ambt waarin de anciënniteit is verworven en waarvoor het personeelslid het vereiste of voldoende geachte bekwaamheidsbewijs bezit. Je kan enkel diensten samentellen die werden gepresteerd in eenzelfde ambt en in instellingen die deel uitmaken van eenzelfde scholengemeenschap en/of scholengroep.

    Om het aantal dagen ambtsanciënniteit te berekenen, moet je het aantal kalenderdagen dat je in dienst was, optellen. De periode van 1 september tot en met 30 juni omvat maximaal 303 dagen, of 304 dagen in een schrikkeljaar. Als je in dienst bent tot 31 augustus (vb administratief personeel), dan kan je maximum 360 dagen per schooljaar inbrengen. Het aantal kalenderdagen wordt niet vermenigvuldigd met 1,2. Halftijdse prestaties worden voltijds geteld. Ben je voor minder dan de helft van een volledige opdracht in dienst, dan moet je het aantal kalenderdagen delen door 2.

    Je kan de diensten laten meetellen die werden gepresteerd vanaf 2 september 1988 tot en met 30 juni van het voorafgaande schooljaar. Het gaat enkel om diensten gepresteerd in hoofdambt, behalve in het deeltijds kunstonderwijs of het volwassenenonderwijs, waar ook de diensten in bijambt worden meegeteld.

  • Vanaf 1 september 2021 gelden nieuwe TADD-voorwaarden.
    Om het recht op TADD te kunnen inroepen, moet je aan volgende voorwaarden voldoen: 

    • per ambt een dienstanciënniteit hebben van tenminste 290 dagen. Van deze 290 dagen moeten er 200 effectief gepresteerd zijn
    • een positieve beoordeling gekregen hebben (of geen beoordeling)
    • beschikken over een VE of VO bekwaamheidsbewijs op 1/9

    Personeelsleden die al voor 1 september 2021 dienstanciënniteit hebben verworven, hebben mogelijk recht op een overgangsmaatregel. Meer informatie vind je in de omzendbrief 'Tijdelijke aanstelling van bepaalde duur en van doorlopende duur in een wervingsambt' (PERS/2019/03)

    TADD-aanvragen moeten voor 15 juni ingediend worden. Het recht op TADD gaat in op 1 september.

  • Als je je voor het volgende schooljaar voor het eerst op het recht op een TADD kan beroepen, moet je vóór 15 juni van het voorafgaande schooljaar een aanvraag indienen met het standaardformulier voor een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur.


    Als je kandidatuur aan alle voorwaarden voldoet, dan geldt dat vanaf dat ogenblik als een over de schooljaren doorlopende kandidatuur voor dat ambt.

    Wanneer je je voorrangsrecht wenst uit te breiden naar een ander ambt (of voor het ambt van leraar naar vakken of specialiteiten waarvoor je een voldoend geacht bekwaamheidsbewijs hebt), moet je hiervoor wel een TADD-aanvraag indienen.

  • Er bestaan twee soorten tijdelijke aanstellingen: een (gewone) tijdelijke aanstelling, die beperkt is tot maximaal één schooljaar en een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur, (TADD) die over de schooljaren heen kan doorlopen.

    Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur moet je aan een aantal specifieke voorwaarden voldoen en een TADD-aanvraag indienen bij de scholengroep.

    Kandidaten die recht hebben op een TADD, hebben bij een aanstelling voorrang op (gewone) tijdelijken.

    Het recht op een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur vormt ook één van de benoemingsvoorwaarden.

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau. Dit is jouw kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.